Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemeen

Lichtzwaard is een familie bedrijf dat in 2014 is opgericht door drie enthousiaste, ondernemende broers die gefascineerd raakten door de snelheid, nauwkeurigheid en vooral potentie van het lasersnijden. Zowel bij bedrijven als particulieren is er steeds vaker behoefte aan klant specifieke producten in relatief kleine oplages. Lasersnijden & graveren is hiervoor een ideale productietechniek. Wij brengen graag uw ideeën tot leven!

Wij zijn gevestigd in Moergestel. Vanaf Eindhoven of Tilburg bereikt u ons eenvoudig via de A58: afslag 9> Moergestel / Oisterwijk. Wij zijn gelegen vlak naast industrieterrein De Sonman.

Komt u uit de richting van ’s-Hertogenbosch? Neem dan de N65 richting Tilburg en sla linksaf naar de Pannenschuurlaan te Oisterwijk. Rijd vervolgens circa 7 km en volg de borden richting Moergestel. Klik hier voor een routebeschrijving.

De algemene voorwaarden zijn te vinden op onze contactpagina.


Lasersnijden is het snijden van materialen met behulp van, u raadt het al, een laserstraal. Lasersnijden overtreft de traditionele snijsystemen op het gebied van snelheid, precisie en toepassingsmogelijkheden. Met de lasermachine kunnen kleine opdrachten net zo eenvoudig en voordelig worden gemaakt als serieproducties. Zie ons Youtube-kanaal voor enkele voorbeelden.

YouTube-logo-full_color-300x187

Lasergraveren is een moderne computergestuurde graveermethode, waarbij de laserstraal een afbeelding of tekst graveert/markeert in materialen zoals hout, kunststof of metaal. Zelfs de kleinste details worden met een lasergravure haarscherp zichtbaar. Bekijk ons Youtube-kanaal voor enkele voorbeelden.

Webshop

De sample-box wordt binnen 2 werkdagen bezorgd. De WorldOnWall wordt op klantenorder geproduceerd en kent een gemiddelde levertijd van 7 á 10 werkdagen. Deze levertijden zijn indicaties en kunnen afwijken, afhankelijk van de drukte. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld.

De bestelling wordt bezorgd door DPD of PostNL. Zodra de bestelling onderweg is ontvang je van ons een bericht.

Nee, op dit moment leveren wij de WorldOnWall uitsluitend aan Nederland & België.

Er wordt gewerkt aan een Engelstalige-versie (www.worldonwall.com). Voor bestellingen naar andere landen kunt u voor nu altijd contact met ons opnemen.

Jazeker, neem daarvoor contact met ons op.

Bij de bestelling van een WorldOnWall ontvang je altijd een gratis setje van 25 afneembare pinpoint stickers (5mm rond) in de kleur: wit, zwart of rood.

De WorldOnWall wordt compleet geleverd met uitgebreide montagehandleiding en een handig boorsjabloon. Door een doordacht montagesysteem kost het ophangen van deze gedetailleerde kaart slechts 1 á 2 uur. De grote werelddelen wordt gefixeerd d.m.v. sterke magneten, waarvoor je 8 boorgaten dient te maken. De eilandjes zijn vervolgens zeer eenvoudig direct op je muur te plakken, doordat de transparante wandafstandhouders + plakstrik al zijn aangebracht op de eilandjes.

We hebben dit product zo ontwikkeld dat je het eenvoudig zelf kunt monteren. Toch twijfels? Neem dan gerust even contact met ons, en we zullen kijken wat er mogelijk is. Richtprijs montagekosten: €200

Klik hier om mee te doen aan onze recycle-actie en ontvang een leuk extraatje (t.w.v. €25). Door de complete verpakking te retourneren, zorg je ervoor dat materialen zoals PE-schuim kunnen worden hergebruikt.


De WorldOnWall-shop kent vier betaalmethoden: IDeal, Bankcontact, SOFORT, Overboeking. We werken daarvoor samen met de Nederlandse online betalingsaanbieder Mollie (via Sielshop).

Liever achteraf betalen? Kies dan voor IBAN overboeking, en betaal pas zodra de bestelling binnen is. Indien deze betaalmethode wordt gekozen, graag bij de opmerkingen aangeven dat je liever achteraf betaald.

Mollie: Ideal, Bankcontact, Sofort, IBAN overboeking

 

Consumenten kunnen binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling de producten, zonder opgaaf van reden, in originele staat, en onbeschadigd in de oorspronkelijke verpakking retourneren. Je dient in ieder geval op schriftelijke wijze (digitaal) melding te maken bij ons dat je van de aankoop af ziet. De verzendkosten en het verzendrisico zijn voor rekening van de klant.

Materialen

Ja, dat is zeker mogelijk. Via dit bestelformulier kunt u eenvoudig samples naar keuze aanvragen. Alle samples kosten 1 euro per stuk (incl. btw) en worden gratis verzonden.

De samples uit onze voorraad materialen zijn verkrijgbaar in de populairste diktes en kleuren. Overige samples zijn beperkt verkrijgbaar, alleen de meest aangevraagde materialen staan in het bestelformulier.

magneetsticker_geborsteld goud-zwart

Nee, metaal kunnen wij helaas niet snijden met onze lasermachine. Het is wel mogelijk om metaal te graveren/markeren. Ook bieden wij interessante alternatieven, zoals kunststoflaminaat met ‘metal-look, waarbij lasersnijden wel tot de mogelijkheden behoort. Wilt u toch graag metaal op maat laten snijden en markeren? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

Beschermfolie kan rook- en reflectie aanslag voor een groot deel voorkomen.

Standaard worden materialen zonder onze beschermfolie geleverd. Er zijn echter materialen, waaronder Acrylaat, die door de fabrikant standaard al zijn voorzien van een beschermfolie. Klik hier voor een overzicht van alle materialen die wij kunnen (of reeds zijn) voorzien van beschermfolie.

Bij lasersnijden wordt het materiaal gesneden door met een extreem dunne laserstraal het materiaal weg te branden. Daardoor ontstaat er bij de meeste materialen een verkleuring aan de randen. Dit geldt echter niet voor alle materialen. Bij kunststoffen zoals Acrylaat treedt er bijvoorbeeld geen verkleuring van de snijranden op.

Dubbelzijdig klevende folie brengen wij op verzoek aan op de achterkant van het materiaal. Het is een zeer dunne transparante folie met een hoge aanhechtingskracht op gladde oppervlakken. Ideaal als u onderdelen van uw ontwerp niet zelf wilt verlijmen.


De meeste materialen zijn geschikt voor onze lasermachine.

Er bestaan echter enkele uitzonderingen:

 • Chloorhoudende kunststoffen (zoals PVC).
 • Licht ontvlambare materialen.
 • Materiaal groter dan 700 x 400 mm kunnen wij meestal niet bewerken.
 • Materialen dikker dan 10 mm kunnen wij niet snijden, met uitzondering van PE-schuim.
 • Objecten hoger dan 180 mm kunnen wij niet graveren.

Is het bovenstaande niet van toepassing op uw materiaal? Dan is het materiaal waarschijnlijk geschikt voor laserbewerking. Hierbij bestaat er wel een onderscheid tussen graveren en snijden. Glas, steen en metaal kunnen we bijvoorbeeld wel graveren maar niet snijden. Daarnaast zijn er ook materialen die we wel kunnen graveren maar waarvan het resultaat niet zo mooi is (bijv. Vivak).

Klik hier voor een overzicht van alle materialen met de bijbehorende toepassingsmogelijkheden.

De volgende materialen houden wij standaard op voorraad:

 • Acrylaat (Plexiglas), helder transparant
 • Kraftplex®
 • Multiplex berken
 • Multiplex populieren
 • Grafisch grijs karton
 • Effenkraft karton
 • Bruin golfkarton
 • Zwart karton
 • Wit katon
 • Biotop papier
 • Polyesterfolie (Vivak)
 • Polystyreen

Klik hier voor meer informatie per materiaalsoort.

In alle fineerlagen van multiplex kunnen zich knoesten bevinden, soms dus niet eens zichtbaar vanaf de buitenkant. Een knoest is een erg harde plek waar de lasersnede soms gedeeltelijk niet doorheen kan komen. Tijdens het losmaken van de onderdelen kan er helaas af en toe een kleine beschadiging aan de snijrand optreden. Uiteraard doen wij er alles aan om dit te voorkomen. Mocht het toch voorkomen dan kunt u eerst proberen de beschadiging ligt op te schuren. In andere gevallen kunt u contact met ons opnemen.

Algemeen | Webshop | Materialen | Technische vragen | Levering | Kosten

Technische vragen

De breedte van een snede is gemiddeld 0,2 mm. Bij het ene materiaal is er iets meer snij verlies dan bij het andere, maar over het algemeen kunt u rekening houden met de gemiddelde breedte. Echter bij materialen met een laag smeltpunt, waaronder polyesterfolie en polystyreen, zal de breedte ongeveer twee keer groter zijn dan het gemiddelde.

Het enige verschil tussen beide lijnen is de volgorde van verwerking.

Onze machine snijdt namelijk eerst alle primaire snijlijnen en vervolgens pas de secundaire snijlijnen. Secundaire snijlijnen zijn vooral nuttig wanneer je een object uit wilt snijden en er binnen dit object weer andere kleinere vormen uitgesneden moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maquette waarbij je een gevelelement met raamopeningen wilt uitsnijden. Als je dit gevelelement eerst zou uitsnijden dan komt het desbetreffende vlak al los te liggen. Snij je hier vervolgens de raamopeningen uit dan bestaat er een kleine kans op onnauwkeurigheden, aangezien het gevelelement al los ligt en dus kan verplaatsen. In dit voorbeeld raden wij het dus aan om de omtrek van het gevelelement in te stellen als secundaire snijlijn en de raamopeningen als primaire snijlijn.

Een vectorbestand is niet opgebouwd uit pixels maar uit vectoren. Dit zijn paden die bestaan uit een begin- en eindpunt met daartussen lijnen, curves en andere vormen. Het grote voordeel van een vectorbestand is dat deze onbeperkt verkleind of vergroot kan worden met behoud van kwaliteit. Tevens herkent onze machine snij-en graveerlijnen alleen als deze aangeleverd worden als vectoren.

U kunt alleen een vectorbestand maken als u in het bezit bent van een grafisch tekenprogramma. Wanneer u geen mogelijkheid heeft uw eigen tekeningen te vervaardigen, geef dat dan aan bij de opmerkingen in het aanvraagformulier.

De volgende bestandstypen kunnen naar ons opgestuurd worden:

 • Illustrator bestand (.ai)*, versie CS6 of ouder
 • Autocad bestand (.dwg), versie 2007
 • CorelDraw bestand (.cdr), versie X7 of ouder
 • Inkscape bestand (.svg)
 • EPS bestand (.eps)

Heeft u een opdracht zonder graveer- en snijlijnen? Dan kunt u het bestand ook opslaan als een jpg, bmp, pdf, tif, gif of png. Wij raden echter wel aan, indien het mogelijk is, om een vectorbestand aan te leveren omdat dit een beter eindresultaat oplevert.

*Heeft u keuze uit meerdere vector-bestandstypen? Dan gaat onze voorkeur uit naar een Illustrator bestand (.ai). Wij werken namelijk zelf met dit programma en zetten overige vector-bestanden om in een Illustrator bestand.

Bij het opmaken van uw tekening dient u rekening te houden met de onze tekenregels.


Graveerlijnen worden door de lasermachine op dezelfde manier verwerkt als snijlijnen, alleen met een lager vermogen. Hierdoor wordt er niet door het materiaal heen gesneden, maar ontstaat er een zeer nauwkeurige lijnmarkering van ±0.12mm breed. Zie onderstaand voorbeeld.

Tekenmethode voor graveerlijnenTekenmethode van graveerlijnen

Bij lasersnijden wordt een krachtige laserstraal (m.b.v. speciale spiegels en lenzen) gefocusseerd op het materiaal, waardoor het materiaal weggebrand. Zo ontstaat een zeer dunne, nauwkeurige snede.

Lasergraveren werkt net even iets anders dan lasersnijden, maar beide handelingen zijn dankzij de laser wel volledig contactloos. Bij lasersnij- en graveerlijnen volgt de laserkop de baan van de getekende lijnen. Bij het graveren van graveervlakken loopt de laserkop alle vlakken na, net als een printerkop. Door deze beweging zorgt de laserstraal er voor dat enkel het toplaagje van het materiaal wordt weggebrand waardoor er een prachtige contrastrijke gravure ontstaat. Bekijk ons Youtube-kanaal voor enkele voorbeelden:

Levering

De levertijd voor de meeste opdrachten bedraagt 2 tot 5 werkdagen. Wij geven bij de offerte altijd een indicatie van de levertijd aan. Wij verzenden uw product standaard CO2 neutraal via DPD pakketservice, met uitzondering van buspakjes.

dpd

Als je overdag niet thuis bent, laat de chauffeur bij de eerste afleverpoging een berichtkaartje achter in de brievenbus. Een nieuwe leverdatum kan dan eenvoudig worden geregeld met DPD.

U kunt er ook voor kiezen om uw product te laten bezorgen bij een Pickup-point. Vind hier de Pickup bij jou in de buurt.


Jazeker, u kunt bij ons een spoedopdracht aanvragen! Als u een offerte aanvraagt kun u dit aangeven bij de opmerkingen. Voor een spoedopdracht worden extra kosten in rekening gebracht:

 • Verwerken binnen 24 uur: €25,- (levertijd +/- 2 werkdagen)
 • Levering binnen 24 uur: €125,- (levertijd +/- 1 werkdag)
Verzending Tarieven (incl. btw)
Buspakje tot 2 kg €5,50
Verpakking tot 10 kg €9,50
Internationaal (EUR 1) €19,50
Internationaal (EUR 2) €31,50
Internationaal (Wereld) Prijs op aanvraag
Gratis verzending binnen Nederland bij een bestelling vanaf €150!

Uw bestelling wordt standaard met schilderstape in de plaat geleverd. Kleine stukjes, die uit de plaat zijn gevallen, zullen wij los in een zakje meesturen. Voor sommige opdrachten of materialen kiezen wij ervoor om alles standaard in zakjes te leveren. Is de volgorde van de onderdelen in de plaat van belang? Geef dit dan duidelijk aan in uw bestelling, dan kunnen wij daar rekening mee houden.

Kosten

Alle prijsinformatie is te vinden op onze offertepagina, rechtsonder de pagina. Deze prijsinformatie biedt u een transparant beeld over hoe onze kosten zijn opgebouwd.

Echter raden wij het altijd aan om vrijblijvend een offerteaanvraag te doen. Pas als wij uw tekening hebben ontvangen kunnen wij u precies aangeven wat de kosten zullen zijn. In de praktijk schatten de meeste klanten de kosten te hoog in, terwijl lasersnijden en -graveren bij Lichtzwaard juist zeer voordelig kan zijn.

Laat u verassen en vraag vandaag dus nog een offerte aan!

Alle prijzen zijn, tenzij anders wordt aangegeven, inclusief BTW.

De laserbewerkingskosten worden bepaald door het aantal minuten dat de machine nodig heeft om uw opdracht te verwerken. Aan de hand van uw tekening kan onze software de benodigde tijd exact berekenen. Per minuut betaalt u slechts €0,83 (incl. btw).

Standaard rekenen wij 3 euro verwerkingskosten per plaat, met een minimum van €10 (incl. btw). Deze verwerkingskosten hanteren wij als uzelf de tekening verzorgd aan de hand van onze tekenregels.

De verwerkingskosten kunnen hoger uitvallen afhankelijk van diverse factoren, zoals: extra tekenwerk, nieuw (onbekend) materiaal, extra nabehandeling etc.


U ontvangt van ons altijd een digitale factuur. De factuur kan standaard op twee manieren betaalt worden. Het bedrag kan overgemaakt worden op onze rekening of betaalt worden via iDEAL. Onderaan de factuur vindt u een link naar iDEAL waardoor er snel en gemakkelijk betaalt kan worden.

iDEAL-klein

Laserbewerking zorgt vaak voor de meeste kosten, en in het bijzonder graveervlakken. Als u de kosten zo laag mogelijk wilt houden is het aan te raden om uw tekening zo simpel mogelijk te houden. Ook de dikte van materiaal heeft invloed op de snijtijd en dus op de kosten. Bij dikkere materialen heeft de machine meer tijd nodig om er doorheen te snijden. Voor graveren maakt de dikte van het materiaal niks uit.

Als student ontvang je bij ons 25% korting op de laserbewerkingskosten. Dit geldt echter alleen voor studieprojecten. Offertes dienen altijd met je studenten mail goedgekeurd te worden, anders rekenen wij alsnog met het reguliere tarief.

Wij reken extra filterkosten voor stof intensieve materialen, zoals mdf en rubber. Deze twee materiaalsoorten zorgen ervoor dat ons filter zeer snel verzadigd raakt en vervangen dient te worden.